PoP skalbyxor – är det värt..?

Stella klagar när hon får ta på sig galonbyxor. Sådana med hängslen har hon ytterst sällan men hon har också regnbyxor i galontyg. Jag hatar egentligen galon. Vad är det för skräpmaterial? Andas noll, blir varmt, stöter bort vatten i bästa fall. Nej, upptill har vi sedan länge ratat regnjackor och kör på skaljacka och de håller sig helt torra även i spöregn.
Sen är galonbyxor visserligen smidigt att ha utanpå när det är riktigt lerigt och så, men det gäller ju främst de mindre barnen.

Stella är närmare 5½ år, och känns för gammal för regnbyxor i galon. Så jag har länge funderat på att köpa riktiga skalbyxor, typ Isbjörn eller PoP. De första verkar överlägsna men är snordyra med sina närmare 1000:- och så tycker jag de ser väldigt friluftsaktiga ut. PoP-varianterna känns lite mer dressade liksom. Inte för att det spelar jättestor roll, förstås.

Så lite sent för säsongen (det kommer väl minusgrader snart typ?) köpte jag ett par skalbyxor från PoP igår, de med dragkedja längs hela benet. Jag tycker de känns fina och bra för ett barn som närmar sig skolåldern och såklart kommer kunna ha dessa även nästa år i F-klass och sedan ärvas av Max. Men uj vad dyra de är! 730:- med hängslen till (som hör till på de utan dragkedja för 500:- men jag gillade funktionen på dessa).

Är det värt?
Min tanke är att helt strunta i regnbyxor nu och även fodrade (höst-)överdragsbyxor. Att ha dessa som allround (med fleece under vid behov) innebär att vi inte alls behöver bry oss i morgonens väderprognos och hon kan gå från 3 byxor (galon + överdragsbyxor + fodrade överdragsbyxor) till 1 par.

20131016-080656.jpg