Idag fick jag hem en beställning från Bodystore – kul kul! Med det testar jag lite nya grejer. Bland annat har jag tidigare bara haft proteinpulver i vanilsmakj, men jag har aldrig gillat den smaken som jag tycker känns extremt artificiell. Choklad passar mig betydligt bättre, det kan liksom aldrig bli helt fel, och jag ser bland annat fram emot att testa att göra egna proteinbars. Hur goda låter inte dessa? Nej, proteinpulver är inget man behöver med en allsidig kost men det som tilltalar mig är det smidiga med det, för mellis eller efter träning i farten när man inte hinner annat. Det där med att inte hinna och att glömma äta (inte minst mellis och efter träning) händer mig ofta.

Ett alternativ till pasta är bönpasta. Fettucine gjort på mungbönor och spaghetti gjort på svarta bönor. Spännande!

Mest nyfiken är jag dock på carob. Det är ett pulver som är lika nyttigt som gott, vars smak går åt kola-hållet och som man kan ersätta kakao med – eller kombinera med kakao. En hit i nyttiga chokladbollar eller vad som helst annat som man vill smaksätta lite extra.

20131001-205741.jpg
Och så lite kokosolja för det går åt här hemma (och Kung markatta som jag brukar köpa är väldigt dyr), och några quest bars i ny smak att testa; banana nut muffin. Lite skeptisk, av de jag testat hittills tycker jag överlägset bäst om chocolate brownie, och ja då har jag även testat ”allas favorit” chocolae chip cookie.

Nu är ju bara utmaningen att få plats i min egna skafferilåda där jag förvarar alla mina nyttigheter som övriga familjen inte är så intresserade av. Det är en ännu större utmaning än att få tummen ur och laga något av mina nya råvaror. 🙂

20131001-205754.jpg
Känns problemet igen?