En ytlig lista – mina skönhetsfavoriter

Upp o hoppa- Sofy skrev en ytlig lista och uppmanade andra att hänga på. En lista över skönhetsprodukter och sånt alltså.

Och grejen är att jag älskar cremer och produkter. Jag har testat allt. Extremt kräsen är jag också. Rätt knepig hudtyp, i perioder älsk på smink generellt. Det jag inte har testat, det är inte värt att testa – typ.

Så nu kör vi – mina favoriter i ett gäng olika kategorier. Jag ser gärna din också, förresten! Kanske dags att variera mig lite?

Hudvårdsprodukt: Jag kör Exuviance rakt igenom. Tvätt, ansiktsvatten, dagcreme, nattcreme, serum, ögoncreme, två olika ansiktsmasker. Det fina med det märket är att det är behandlande syror i så det är bra mot problemhy men funkar ändå att köra för känslig hy så det torkar inte ut. Bra för min hy som är lite torr men ofta oren.

20130918-221510.jpg

Brun utan sol: Där nere till vänster står en annan produkt jag älskat i många år – Lancomes flash bronzer som är i geleform och hur skön som helst. En gång i veckan under vintern och jag känner mig betydligt fräschare. Och ja, det är just gelen som gäller.

20130918-221519.jpg

Smink (ansikte): Vad gäller smink så är jag också – numera (eller sedan närmare 7 år) – ett märke trogen. Bare Escentuals ID Bare Minerals. Foundation,  Concealer, Mineral Veil och rätt borstar. För tillfället är jag otrogen med rouge från Make up store.
På läpparna Lancome Juicy tubes. Om jag orkar. Eller Bare escentuals Lip plumber, den är grym!

20130918-221534.jpg

Smink (ögon): Från att före barnen (läs: när jag hade mer tid) varit rätt mycket för ögonsmink och hade enormt många ögonskuggor, så gör jag numera väldigt få utsvävanden från mitt vanliga upplägg. Av alla mascaror jag testat (många!) så älskar jag faktiskt i kategorin ganska billiga Max Factor Masterpiece Max bäst. Egentligen hellre den med guldigt fodral än den med svart men båda funkar. De trillar aldrig ner på kinderna och de gör ögonfransarna väldigt tjocka. Kajalen är Lancomes kolpenna. Love it. Ögonbrynspennan från Lumene sitter toppen och jag gillar att man kan borsta med toppen av locket. Min favoritgrej som jag verkligen vill tipsa om är dock highlighter/skuggan från Mac. Jag tar helt enkelt på den med ett finger, den sitter som berget (lika bra som underlag till annan skugga) och ger bara lite fint skimmer. Älskar den! Det är den jag försöker fånga på bilden längst ner till höger.

20130918-221541.jpg

Naglar: Till naglarna var jag väldigt trogen OPI och deras ”base and top coat” är fantastisk. Lacket sitter bättre än något annat, och ja – jag har testat Essie många gånger men det kan inte jämföra sig med OPI. Numera gör jag dock egna gelnaglar med hemma-kit, och det är ett av mina bästa köp.
Parfym: Jag älskar Clean Warm Cotton men absolut favorit är Marc Jacobs Daisy (den svarta med guldig blomma som lock). Måste köpa ny.

20130918-221554.jpg

Hår: Även till håret är jag trogen ett enda märke… Redken rakt igenom! Förutom OSIS torrschampoo som är grymt för att ge volym. I produktväg varierar jag lite mellan olika volymgivande och fyllande produkter (no shit?!) och tvättar gör jag oftast med Extreme-serien. All Soft och Volume är gamla favoriter som passerat men näe, extreme gillar jag bäst.

20130918-221606.jpg

Hud/fuktighetskräm: Jag har inte vant min hud med att smörjas varje dag och därför behöver den inte heller det, förutom vissa perioder som är undantagsfall. Då gäller Bodyshops body butter. Under vår 3-månadersresa i solen smörjde jag mig med fuktighetskräm en enda dag, huden fixade det där bra (ihop med luftfuktigheten). Däremot kan jag älska skimmer ibland… till fest och så. Nuxe skimrande olja är helt fantastisk.

20130918-221619.jpg

Deo: En annan favorit jag måste nämna är Biotherm Deo Pure. Den är enormt bra och luktar mest ingenting. Dryg som få också, väl värd sitt dyrare pris – men köp den på någon flygplats där man ofta kan köpa två för 250:- ca. Nej, inte torrstick och nej, inte den gröna. Den här ska den vara.

20130918-221625.jpg

Jag bunkrar mycket i USA på egna eller vänners resor, och så handlar jag mycket på LookFantastic. Aldrig blivit missnöjd hittills.

För övrigt borde jag länka lite i ett sånt här inlägg men det orkar jag inte – fråga på om det är någon grej ni undrar om!

Det finns en stor förbättringspotential och det är såklart det här med ekologisk hudvård. Huden tar in lika mycket skräp som om man stoppar det i sig, i princip, så det känns ju så självklart. Men hur man ska hitta hem där efter 25 år av runt-testande på markanden övergår mitt förstånd!