Gellack/shellac hemma

I våras köpte jag på mig ett kit för att kunna göra så kallade ”gellack” eller ”shellac”-naglar hemma. Min förkärlek för OPI gjorde att jag betalade lite extra för att få just detta märke på mitt kit, och då kostade det förresten knappt mer än de svenska märkena här hemma. Numera kan man köpa Depends startkit till bra pris, under femhundringen. Väl investerade pengar!

Jag älskar mitt kit och har oftast fint målade naglar numera. Det tar ungefär en halvtimme att göra naglarna helt, men då ingår klipp, filande, putsande, nagelbandsfix – ja ni vet allt det där man ska lägga tid på om manikyren ska bli snygg. På naglarna läggs totalt 4 lager, baslack, 2 färglager och topplack och varje lager ska härda i 30-60 sekunder. Direkt efter är det stenhårt, så det är effektivare än att måla med vanligt lack.
Älsk också på att färgen blir hur intensiv som helst. Jag känner inte alls behov av att gå på salong längre!

Efter två veckor ganska precis ser naglarna ut som till vänster nedan. Då är det fortfarande okej men inte så snyggt att nageln växt ut. Något litet slitet område kan finnas, men det motsvarar hur vanligt lack ser ut efter en dag eller så. När två veckor gått kan jag börja pilla lite på färgen och dra av den rätt enkelt, som längst uppe till höger. Under är nageln fortfarande stark och bra – inget slitage. Nu har jag visserligen väldigt starka naglar, men har hört fler säga samma sak. Däremot har jag aldrig testat att ta bort färgen innan den börjar lossna efter två veckor (vilket den behöver hjälp att göra, skulle lätt sitta flera dagar till).

20130822-223952.jpg

Jag har köpt på mig ett par nya färger, och då har jag köpt från Depend för 79:- för en liten flaska. Plommon införskaffades idag – mitt medvetande går mot höst verkar det som?

20130822-223958.jpg

Mina tips för att få det snyggt och att sitta länge är att vara noga med underlaget (fixa alla kanter och rengör ordentligt), nudda inte sida/nagelband med färgen och framför allt – måla tunt. Målar man för tjockt lossnar det tidigare. Sen härdar jag ofta dubbel tid, 60 sek istället för 30. Det tar jag igen på att köra alla ena handens 4 långa fingrar ihop med andra handens tumme för att spara tid. Man får inte vara dum. #geni

Så yes. Jag rekommenderar gellack att göra hemma. Hur enkelt som helst när man kommit in i det och liten insats som ger snygga naglar länge. Likey!