Vattkoppor!

Igår kväll såg vi en liten prick på Max mage. Torkad. Hade det inte varit bara en – och det inte varit någon varning på förskolan på länge – så hade man kunnat tro att det var en vattkoppa. Men nej, såklart inte.

Tänkte vi då.

Imorse kom Max uppkrypande i sängen och jag klappade honom lite, och kände snart en prick på ryggen. Mycket riktigt. Två små blåsor på ryggen med det där karaktäristiska vattkoppiga utseendet, liksom lite vattnigt utseende i mitten. Inget att tveka på (tror jag). Blöjbytet visade också ett par i ljumsken, och ja. Hittills då tre på rygg, två i ljumsken och en på magen – vi har förmodligen en lång väg kvar att vandra.

Nu hoppas vi bara att det blir så lindrigt som möjligt, och att Stella snart blir smittad – så vi kan hålla ner vab-tiden så gott det går. Hon är iallafall hemma idag (och kommer få vara det hela tiden tills Max blir frisk) och de är pigga värre båda två och jag uppmuntrar närkontakt och glad lek.

20130226-095221.jpg
Än så länge inget klagande på att det kliar från Max…

Det är aldrig kul med VAB men tajmingen är ändå okej – den här veckan ska sägas. Sportlovet gör att det är lite lugnare på jobbet (och jag är ju inte helt uppe i tempo/ansvar ännu), och själv känner jag mig rätt hängig så kanske är en hemmadag det som får min förkylning att vända illa kvickt. Hoppas går ju.
Annars delar vi såklart som vanligt, och jag är tillbaks på jobbet imorgon och sedan får vi se hur vi delar upp det. Hälften var är såklart en självklarhet. Har vi tur kanske vi får lite hjälp, om det blir utdraget. Vi får se.

Jag har redan fått en massa bra tips på Facebook som jag tackar enormt för! Är det någon annan som har tips på Do’s och Don’ts så är kommentarsfältet fritt och jag uppskattar all erfarenhet jag kan få ta del av.