I mina öron när jag tränar

Jag har konstaterat att underhållning i öronen funkar superbra för mig när jag ska göra någon aktivitet i lägre tempo. Som att springa ett långpass eller åka längdskidor till exempel. Många P3-dokumentärer avverkades när jag tränade inför Göteborgsvarvet, och nu i längdspåret har det varit Hanna & Amandas podcast som gått varm. Så otroligt mysig underhållning! Kilometrarna flyger förbi i betydligt högre tempo än de annars gjort när jag har det som känns som en tjejkompis på varje axel som pratar om mysiga/intressanta/viktiga/roliga saker.
Igår tyckte många att jag var konstig som tänkte ha det även på ett lopp som Tjejvasan. Att jag skulle missa en del av upplevelsen. Och jag förstår hur de tänker, för så tänker jag om alla som springer med musik på lopp som Tjejmilen där det är underhållning regelbundet – de missar ju stämningen! Men, Tjejvasan är ändå till stor del i skog och att det går lite saktare gör att det är enkelt att dra ur hörlurarna då och då om jag vill lyssna in omgivningen lite. Det gjorde jag också, vid de mysiga skoterlägren (folk som samlats på skoter, umgicks, spelade musik och eh – såg jag någon koskenkorva också?!) och såklart vid och nära kontrollerna. Men i övrigt var deras podcast definitivt en anledning till att tiden gick så fort ändå.

Musik är ju alltid härligt att springa med annars. Jag är inte så snabb att uppdatera mig på ny musik, men en som är det är Hanna. Jag använder mig ofta av hennes spotify-listor och har många favoriter därifrån.

Grundarna till sajten springmusik.se har tagit det hela ett steg längre. De har skapat spellistor som passsar olika bra för olika typer av träning, genom både typ av låt och intensitet/beat. Där finns hur mycket som helst för alla musiksmaker. Så, det är inte svårt att hitta bra träningsmusik, bara att gå in och hitta någon lista och använda den.

20130224-202015.jpg
Rätt ofta lyssnar jag dock på omgivningen bara. Naturen och så. Det är rätt magiskt det också.