Godaste korvgrytan

Jag måste ge ett till mattips – den här grytan är bara så otroligt god och fräsch. Perfekt att göra lite större kok av och fylla matlådorna.

Vi åt den första gången någon gång när vi körde Linas Matkasse, sen har den blivit en favorit här hemma som kan varieras hur man vill – med eller utan krossade tomater t.ex.

Detta är iallafall originalreceptet vilket vi nästan följde idag. Lite mer paprika och ingen kålrabbi (alltså, Henke handlade, ingen ide att sätta det på inköpslistan kände jag 😉 ). Äter man kolhydrater till är det gott med matvete (som med fördel kokas i en halv buljongtärning), själv åt jag den nu ikväll så jag åt den rakt av som en gryta.

20130114-215108.jpg
Sorry för sorglig bild, vi hade redan ätit våra porttioner när jag tog den så den ser väldigt simmig ut. 🙂

Ingredienser
1 gul lök
1 röd paprika
5-600 gram stark korv med hög kötthalt (gärna blanda t.ex chorizo och kabanoss)
1 kålrabbi
1 burk körsbärstomater
2 äpplen
1 tsk paprikakrydda, 1 krm cayennepeppar, ½ tsk salt

Grovhacka löken och fräs i svag värme i lite olja i en gryta. Tillsätt paprika och kålrabbi och låt fräsa lite till. Lägg i korven och fräs lite till.
Häll på körsbärstomaterna och ca 2 dl vatten. Låt koka upp. Häll i kryddorna och äppelbitarna och koka under lock i ca 10 minuter.
Är du lite extra lyxig har du på en halv kruka persilja över men det är såklart inget måste. Och så matvetet till då, om man vill. Gottigott.