Idag har jag varit hemma med barnen. En hyfsat pigg Max om än inte alls lika matglad som igår, han kan nog gå till förskolan imorgon. Stella var också betydligt piggare än igår, men fram emot eftermiddagen återkom febern och energin var väl inte direkt på topp någon gång under dagen. Jag bestämde mig på förhand för att inte öppna datorn idag om inte tillfälle verkligen skulle ges, och jag tror det lade grunden för en rätt harmonisk dag ändå. Vi mös mycket i soffan, jag registrerade mig på Netflix som många pratar om (massa filmer och TV-serier via nätet, kostar 79:-/mån men man får en gratis testmånad) och för barnen fanns ju där hur mycket som helst. Sen blev det mycket bokläsande och sånt. Hm, helt pigga var de inte nej. Vi åkte också ner i förrådet och hämtade ljusstakar för att göra lite mysigt här hemma.
Sen gav vi oss på att göra ett pepparkakshus. Jag köpte en färdigsats häromdagen, men den var halvkrossad… Så vi började skissa på eget hus och skulle gå och köpa deg. Väl i affären kom jag på mig själv – vad håller jag på med? liksom. Jag gillar inte att baka. Barnen har fått baka i helgen. Näe. Jag köpte en ny färdigsats. Och vilken tur, för de var supernyfikna tills det satt ihop och sedan orkade de inte mer. Det var för övrigt då Stella fick feber så vi skyller på det. Själv fick jag ett brännsår på fingret men i övrigt tycker jag husbygget gick riktigt bra.
Största irritationen idag var annars grannen som tydligen glasar in sin balkong – för jeeez vad det borrades där. Precis när Max skulle sova. Rättare sagt så började de när han sovit knappa 20 minuter. Det blev ingen mer sömn kan jag säga, och en rätt gnällig liten kille. Givetvis är dagstid den tid det är okej att borra, men man kan ju inte låta bli att bli stört arg över faktumet just när ett barn behöver sova sig friskt och ett större barn och en mamma behöver lite ro (och/eller jobb).

20121126-221418.jpg
Tack Annas för det briljanta i ett pepparkakshus som bara kan sättas ihop. Och tack Dr.Oetker för färdig kristyr i smidig sprits-tub.
Max myser efter att ha blivit väckt, rätt ledsen då. För övrigt är han så gosig nuförtiden, kramgo som attan och vill sitta i knä mest hela tiden.

När H kom hem var jag efter middag redo att lämna hemmet, så det blev en snabbis till Sickla för storleksbyte av ett par skor jag köpte i helgen. Sen hittade jag energi till ett 75-minuters yoga på SATS också, ett pass som satt riktigt fint kan jag säga!

Imorgon jobbar jag och H är hemma. Jag borde förbereda mig men, näe… En halvtimme nu ger snurrande tankar som påverkar min sömn, det är lika bra att komma en halvtimme tidigare till jobbet imorgon istället. Det får funka. VAB är mänskligt, väl? Jag försöker ju lära mig det. Går sådär.