Kaatach lekland

Jag fick väldigt många grymt bra tips på utflykter idag, och jag är SÅ tacksam. Stort tack, de det inte blev idag lägger jag på minnet – kanske kommer en summering inom kort, det känns som att det är fler som vill ha inspiration på nya eller nygamla ställen att besöka.

När vi gick från SATS fick Stella välja, lekland, spårvägsmuseet (som vi varit på flera gånger tidigare, väldigt bra tycker jag) eller bibliotek och läsa böcker (tänkte på Luma). Hon valde lekland, ganska enkelt val. Stella älskar Andys.
Men det var inte Andys jag hade i åtanke – det är inte så 2-barns-vänligt, utan ett jag fick tips om när jag bad om hjälp – Kaatach i Tyresö. Det lät kul, med elbilar och massa lekyta. Mindre och enklare än Andys men kvalitativt och underhållande. Men hell yeah! En underdrift! Det var verkligen superbra måste jag säga!

Elbilarna först och främst. Jo men det lockar Stella som är tillräckligt stor att köra själv och Max är ju galen i bilar så att åka ihop med mig var hur populärt som helst. På en stor yta inne rullar ett helt gäng bilar (men utan att bli trångt, var lite kö emellanåt men helt ok), och man kan åka ut. Man åker på vägar med vägskyltar, rödljus, övergångsställen mm, och väggarna är prydda med målningar. ”Kvarteren” mellan vägarna är fyllda med staket och små hus och rutschkanor. Hur gulligt som helst. Vi körde i flera omgångar.
Stället i sig förresten (översta bilden till höger – och så typ 3 gånger ytterligare yta) är stort och luftigt med flera olika sektioner med olika typ av lek för många åldrar.

20120809-155008.jpg

Stort inne som sagt, men sen fick också en stor del ute. Där finns fina båtar barnen kan leka på, som ”Blidösunda”, och de ligger vid bryggor där djur ligger och solar sig. På utedasset fick figurerna sällskap, men allra roligast var tuffe-tåget som barnen åkte i helt själva – söta! En stooor klätterställning med massa rutschkanor och annat också, vilken Stella gillade men Max var för liten för – så vi var inte ute jättelänge. Kanske bara en timme totalt eller så. 😉

20120809-155015.jpg

Något annat som vi tyckte var kul var rummet med boll-lek. Jag och Stella gick flera långa innebandymatcher (hon är riktigt duktig, att ta emot bollen genom att följa med den bak med klubban tog mig flera år att lära mig), så himla kul! Mamma gillar, big time! Max roade sig väl med bollarna och det var verkligen kvalitet när vi var där inne och röjde loss helt själva långa stunder. Flera.
Barnen körde rutschkanor, lekte i små hus, hade hur kul som helst tillsammans på de många leksaker som erbjöds. De var fasen mönster-syskon idag. Lekte ihop, höll varann i handen, var så jäkla ljuvliga. Vi hade vrålkul, jag måste bara säga det.

20120809-155022.jpg Jag tror Max kommer bli godkänd på klossbyggningen på 18-månaderskontrollen på måndag. 😉

Det fanns också en cafedel. Kändes kanske lite dagismatsal, men fyllde sin funktion, och hade ändå mycket på menyn framför allt för de små men även schyssta sallader för de stora. Med okej priser. Och apropå pris så kostade det 120:- för Stella och 50:- för Max – helt okej tycker jag. Vi nyttjade då varje meter av stället och hängde där från 11-15 utan att tröttna.

Tack för tipset, vi fick en riktig toppenutflykt och till Kaatach kommer vi garanterat tillbaka! Allra helst med en förälder per barn förstås… men det var fullt görbart själv med två. Så länge en är en förnuftig och pålitlig 4-åring iallafall. 😉