Kanske Bangkokboende…

Jag vågar nästan inte ta ut något i förskott, för att få rum på något av de hotell vi ville verkade länge helt omöjligt. Nu är ju jag av den enormt envisa typen, så jag gav inte upp. Istället spenderade jag ett helt gäng timmar igår med att försöka få till en bokning. Det var fulla rum på någon bokningssajt för att i nästa stund finnas (betydligt dyrare) på deras egna hemsidor, bokningar som nästan gått igenom för att i allra sista steg göra time out, pris som vid bekräftelse fått ytterligare 20% på priset och där frukost helt plötsligt inte ingick osv osv. De flesta hade nog gett upp, men inte jag. Så nu har vi nog ett rum. Jag säger nog, för enligt alla sajter utom en var detta hotell fullt. Någon som hört något kvacksalvigt om lastminute.com? Inget betalt på förhand och bekräftelsen i inboxen, men att vi verkligen har plats tar jag inte ut förrän vi är där.

Vi avslutar vår resa med tre nätter i Bangkok, och då vi sedan flyger hem på natten innebär det att vi också har nästan tre hela dagar. Att shoppa heldagar eller göra sightseeing är det inte tal om. Vi vill undvika trafiken, shoppa men inte massor, och rent allmänt bara avsluta bra.
Vi tror därför att vi kommer blanda tid i Bangkok med att hänga en del på hotellet. Varje dag i gymmet (båda), kanske lite i poolen (men inte mycket), mycket tid på rummet (barnen leker bra ”hemma”) osv.

Bangkok-bon Towis bistod med finfina tips.

Centara Grand i världens tredje största köpcentrum Central World lockade allra mest. Grymt läge, stor pool och grym takbar. Och extra lyx. Men, det fanns dålig tillgänglighet och blev för dyrt i slutändan. Nästa gång 😉

Swissotel nai lert park med grym barnpool valdes bort pga att vi nog inte kommer bada just alls även om vi vill ha alternativet, och rummen var inte av vår (önskade) stil utan kändes lite för gamla/klassiska.
Intercontinental verkade ha alla rätt, förutom (om jag tolkade hemsidan rätt) dyrt inträde till gymmet.

Vår favorit efter mycket surfande var då (också Towes tips) Grande Center Point i nyöppnade Terminal 21. Det verkar ha alla rätt.
Och det är där jag efter att ha slagit knut på mig själv nu (kanske – peppar peppar) har lyckats boka.
Inte minst just nu när vi huserar i en rätt sunkig bungalow så ser vi fram emot snyggt och fräscht ställe.
Håll tummarna för oss… 🙂

20120124-222631.jpg
bilder från Agoda